(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Potřebné ingredience
Halušky: 300 g špenátového protlaku, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, trochu soli
Omáčka: 100 g nivy, 1 dcl smetany, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 stroužky česneku
Mimo to: 400 g krůtích kostek, trocha másla
Postup přípravy
Postup přípravy: Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla. Po opečení zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, strouhanou nivu a česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a povaříme, případně dosolíme.
Na halušky rozmrazíme špenát a vymačkáme z něj veškerou vodu. Přidáme mouku, vejce, trošku soli a podle potřeby trochu vody, aby vzniklo tužší těsto. Lžičkou děláme malé halušky a vhazujeme do osolené vařící vody. Jakmile halušky vyplavou, jsou hotové.
Podáváme s masem a sýrovou omáčkou z nivy.
Na halušky rozmrazíme špenát a vymačkáme z něj veškerou vodu. Přidáme mouku, vejce, trošku soli a podle potřeby trochu vody, aby vzniklo tužší těsto. Lžičkou děláme malé halušky a vhazujeme do osolené vařící vody. Jakmile halušky vyplavou, jsou hotové.
Podáváme s masem a sýrovou omáčkou z nivy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé